Epic loot in the attic

För ett par dagar sedan hade jag en diskussion med H angående dotterns leksaker. H sa nåt i stil med att hon uteslutande har leksaker som uppmuntrar till traditionellt tjejiga lekar, typ dockor, barnvagnar, smycken. Jag kontrade med att vi faktiskt har en ansenlig mängd duplo men jag insåg ganska snabbt att hon hade helt rätt – vi behöver mer ninjas and such för att kompensera för uppsminkade och trådsmala barbies. Efter en stunds grubblande frågade H om jag inte hade några action-figurer eller liknande från när jag var barn. Helt rätt sak att fråga då jag (som de flesta andra på den tiden?) var helt knäckt i He-Man. Om det är någon som kan vara motvikt till barbies så är det väl ändå han?

Idag var vi hemma hos mina föräldrar för pulkaåkning och en bit mat. I samband med det passade jag på att fråga dem om de hade kvar såna leksaker från när jag var liten och vips så var pappa och jag uppe på vinden. Väl där sprang jag på fynd efter fynd, det var helt galet! Först hittade vi det vi letade efter – en hel kartong med He-Man gubbar i skiftande skick. Ingen av dem var i mint condition men de funkar alldeles utmärkt för lek. Nu när jag tänker på det kanske jag ska plocka bort mina favoriter och öronmärka en sektion i bokhyllan, för finare prydnad får man väl ändå leta efter? Kolla bilderna nedan och bedöm själva.

En brokig skara.
En brokig skara.
Hordak i fokus
Hordak i fokus.

Någonstans i bakhuvudet vet jag med mig att jag äger (eller har ägt) en gammal version av brädspelet Talisman och att det borde finnas på mina föräldrars vind. Vi letade en stund utan att hitta just det men jag är inte missnöjd alls. Bland ett gäng serietidningar hittade jag ett par grymma tidningar med spindelmannen som jag inte läst på länge. Dessutom är de råsnygga och kommer förmodligen hamna på någon vägg framöver som dekoration.

Konst.
Konst.

I kassen jämte bunten med serietidningar låg ett fungerande NES med tillhörande spel. Jag hade helt glömt bort att jag hade kvar konsolen och eftersom nintendot H hade med sig från sitt håll inte funkar längre blev vi helnöjda. Bildbevis finnes här nedan!

Hej Mario!
Hej Mario!

Med tanke på hur slarvigt vi letade igenom vinden den här gången lär jag återkomma. Om inte annat för att leta rätt på Talisman.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *