Ingelstads Whiskyvänner

Whisky är något som har legat mig varmt om hjärtat under många år, i synnerhet rökiga rackare från Islay. Problemet med denna ädla dryck är att det kostar ganska mycket pengar att köpa sorter som är lite mer fancy och visst är det surt om man inte gillar flaskan man betalat en ordentlig hög med pengar för?

Ett sätt att lösa detta dilemma är att gå på whiskyprovning. Jag vet att jag vid ett flertal tillfällen hörde mig för om hur man blir medlem i Växjös whiskyklubb och det visade sig vara ganska omständigt. Man ska visst hänga med som gäst vid ett par tillfällen innan man ens kan ansöka om medlemskap och det är inte alltid så väl att det finns gästplatser på provningarna. Dessutom har jag hört att det är ganska mycket riv efter platserna på provningarna och att de tar slut i ett nafs så fort de släpps.

Orka.

Därför blev jag glad när min vän Jonas sa att han hade dragit i lite trådar och planerade att starta upp en whiskyförening i Ingelstad. Tumme upp från mig och ganska snart efter att jag fick nys om initiativet anordnades ett möte på Trollkvarnen här i Ingelstad där föreningen startades upp. Det var ett tjugotal entusiaster som samlades och deltog i denna första träff. Extra kul var att jag valdes in som ledamot!

Planen för första året är att anordna fyra provningar där den första går av stapeln den 16e maj. Jag hörde att det visst finns ett fåtal platser kvar så om du har ett whiskyintresse och bor eller kan ta dig till Ingelstad är du välkommen att höra av dig till föreningen. För mer information går det bra att besöka föreningens hemsida med den fina URLen trevligprovning.se.

Väl mött!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *