Japansk trevlig provning

Igår var det åter igen dags för en whiskyprovning i Ingelstads Whiskyvänners regi. Just denna tillställning var lite speciell eftersom det innan själva provningen skulle hållas ett årsmöte. Mötet i sig avverkades föredömligt snabbt och som plåster på såren serverades deltagarna en dram i tidigt skede. Styrelsen omvaldes och det enda beslut värt att nämna är att vi kommer att välja in en sjunde medlem i styrelsen för att inte vara jämt antal vid eventuella omröstningar.

Mötet avslutades och efter en kort paus stod det traditionsenligt sex glas med godsaker framför provningsdeltagarna. En angenäm doft spreds i lokalen och efter en introduktion av ordföranden var det dags att hugga in. Temat för dagen var Japan vilket genomsyrade både starkvarorna och maten som serverades för de som hade beställt det. Ganska snabbt stod det klart för mig att det var hög nivå på det som fanns i glasen; Jonas och Mats hade gjort ett bra jobb med att välja ut vilka sorter som skulle få vara med i kvällens provning.

Kvällens lineup
Kvällens lineup
En bekant och angenäm syn
En bekant och angenäm syn

För mig var det ändå ett av glasen som utmärkte sig och som hade det där lilla extra. Innehållet i detta glas visade sig vara en Togouchi 18 yo. Det smärtade mig hjärta lite att flaskan kostar en slant att köpa, men jag fick i alla fall med mig en samplesflaska hem för ett bra pris. På bilden nedan ser vi även den whisky som serverades vid det inledande årsmötet – en utgåva av Arran 17 yo som klubben fick tag i via Svenska Whiskyförbundet. Nöjd och glad är jag som nu har en av dessa kraftigt limiterade flaskor i min lilla samling.

Ett fint tillskott i samlingen
Ett fint tillskott i samlingen

All in all var kvällen mycket lyckad och klart värd huvudvärken. Var du inte där? Tveka inte att gå med nu med en gång för att få chansen att ta del av vårens nästa trevliga provning. Då är det först till kvarn som gäller och medlemmar får alltid chansen att anmäla sig först.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *