Spel och jag

Ända sedan jag lade vantarna på min första Commodore 64 har dator- och tv-spel varit ett av mina stora intressen – och med fantastiska spel såsom Barbarian och IK+ var det ju inte konstigt att man trillade dit. Jag minns speciellt att vår (dvs mina föräldrars) altan vid ett flertal tillfällen förvandlades till spelhall där spontana och rafflande turneringar anordnades. Grymt kul och det värmer i hjärtat när jag tänker tillbaka på den tiden.

Commodore64

Idag har jag inte möjlighet att spela så mycket som jag skulle vilja. Jobb och annat kommer i vägen och det finns mycket som konkurrerar med den lilla tid som finns kvar av dagen när det har blivit kväll och barnen sover. Men även om jag spelar mindre nu har jag på senare tid insett att min förhållningssätt till spel inte förändrats nämnvärt sedan bataljerna på altanen. Jag har alltid varit en ganska flyktig spelartyp som har svårt att hänge mig åt ett och samma spel tills jag bemästrat det. Det är som om jag tappar intresset när jag väl har förstått mekaniken, när regelverket har kartlagts och när det går att förutsäga vad som händer i spelet. Jag vet att det finns många som är annorlunda (som till exempel kan nöta Street Fighter till perfektion) och trots att jag har försökt många gånger fungerar jag inte så.

Detta förhållningssätt är något som jag tycker mig ha till saker och ting i allmänhet. Jag har ofta flera böcker igång samtidigt men långt ifrån alla blir färdiglästa, jag avslutar sällan mina hemmaprojekt när jag hackar kod och jag har inga större problem med att bara se en säsong av en TV-serie. Det låter kanske inte så kul, det där med att vara flyktig. Men om man istället för ”flyktig” väljer att använda sig av ord som ”spontan” och ”nyfiken” blir det mer positivt laddat. Och det är nog så jag väljer att se på mig själv. Jag har svårt att hålla mig till en sak för att det finns så mycket grejer jag vill göra, lära mig och uppleva. Och jag tänker att det är en rätt bra grej – bortsett från att det blir dyrt att köpa nya tv-spel hela tiden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *