Arkham Horror mania

Efter en lång dag med bad och plask i Åseda simhall verkar det bli en spelkväll med H i alla fall (förutsatt att barnen sover som de ska). Just nu är vi inne i ett stim där vi nästan bara spelar Arkham Horror. Anledningen till det är att det funkar bra på två personer och att det emellanåt är sjukt brutalt och skoningslöst. Allt som oftast önskar man att det fanns en ”resume from last checkpoint” eller motsvarande eftersom ens karaktärer drar på sig alla möjliga åkommor när de utsätts för den ena hemskheten efter den andra – när den mäktiga magikern förvandlats till en halt stackare med torgskräck är han inte så kaxig längre.

Spellådor
Boxes of horror

Spelet är baserat på Lovecrafts ”mythos” och utspelar sig under första delen av 1900-talet. Innan spelet drar igång väljer man (eller slumpar fram) en ”Ancient one” – en badass gud som inget hellre vill än att förgöra världen. Spelarna tar rollen som en eller flera ”investigators” som ger allt för att förhindra att denna genomför sin onda plan. Grym plot! Komponenterna är av god kvalitet och bidrar till stämningen genom grym artwork. Utöver grundspelet har det dessutom släppts en hög med expansioner som tillför ännu mer hemskheter. De senaste rundorna har vi kört med expansionen Dunwich Horror som lägger till ett par fräsiga saker, bland annat det där med fysiska och mentala åkommor.

När jag och H spelar brukar vi köra med två karaktärer var eftersom spelet inte skalar helt okej när man är färre än fyra. De första försöken med var sin karaktär slutade i olika former av ond bråd död. Enligt vad jag har läst blir spelet enklare ju fler karaktärer som är med i spelet. Det finns regler som påverkar svårighetsgraden för antalet spelare men enligt hörsägen får man bäst balans med fyra karaktärer.

Bäst är spelet såklart med vänner på besök men med tre små barn gäller det att ha gäster med tålamod då det blir många avbrott. Jag beklagade mig lite över detta hemma hos Oskar igår och han bedyrade att spelavbrott inte är några problem. Snart kommer det en inbjudan! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *