Att leva upp till sitt motto

Idag ska vi ha lite påskbord för familjen i all enkelhet här hemma och därför planerade vi en ganska lätt lunch bestående av nyponsoppa och mackor. Att storhandla med barn är bitvis stressigt och det är inte alltid man hinner titta så noga på alla varor som åker ner i vagnen. När det var dags för nyponsoppan pryddes paketet med texten ”Inget tillsatt socker” och det låter ju bra. Utan att reflektera mer över detta hamnade förpackningen i kundvagnen.

När vi kom hem inspekterade H paketet lite närmre. Som man kan tänka sig har bristen på socker kompenserats med andra konstgjorda medel som man helst inte vill stoppa i sina barn. Detta är något som man verkligen inte skyltar med. Jag tog ett kort på paketet – kan ni se vart informationstexten finns? Är den lika uppenbar som det där med att produkten innehåller fibrer och C-vitamin?

Tydligt?
Knappast.

Som grädde på moset är Ekströms slogan ”Naturligt gott sedan 1848”. Sedan när blev aspartam naturligt gott? Nej, jag tycker att om man nu inte kan leva upp till sitt motto kan man i alla fall vara tydlig när man frångår det. Därför bjuder jag på ett förslag till alternativ förpackning:

Det här blev väl tydligare?

Glad påsk till er alla!

2 reaktioner på ”Att leva upp till sitt motto

  1. Det är inget socker utan balsamerings extrax. Du vet Ramses sa ”bevare mej väl” då balsamerade dom honnom. Så ätar man aspatan behövs ingen balsamering när det är dax.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *