Bränna pengar

I lördags när öltarmen gjorde sig påmind tog jag en sväng in till stan för ett besök på systemet. Nyrik som man är vid löning smet jag även in på Helges Håla i hopp om att hitta något nytt brädspel och därigenom cementera vår dåliga ekonomi. Trots att Arkham Horror och Mage Knight är kul och finns att tillgå här hemma är det alltid spännande med lite nytt. Tack vare allt tittande på Tabletop kände jag mig förberedd och hade ganska många spel på min lista som jag skulle kunna tänka mig, till exempel Betrayal at House on the Hill och Lords of Waterdeep.

Men efter att ha ägnat en bra stund åt att gå igenom butikens spelutbud (som är ganska gediget) hittade jag inte något av de spelen jag först tänkt mig. Jag hörde mig för och det visade det sig att jag – surprise – inte är ensam om att kolla på Tabletop. Enligt personalen brukar spel som har legat på hyllkanten länge och väl sälja slut i ett nafs om de varit med i serien. Det kunde man ju ha räknat ut. I vilket fall var jag inte beredd att gå tomhänt från affären. Jag har lärt mig att om man velar för länge över något som man vill köpa går pengarna garanterat till något annat. Typ barnkläder eller blöjor.

Nåväl, när den första besvikelsen lagt sig gick jag utanför ramen för vad Tabletop har bjudit på och kom då att tänka på en lovande dungeon crawler med ett ganska udda upplägg som jag läst lite om på nätet. Spelet heter Mice and Mystics och fanns dessutom i lager. Efter en diskussion om prislappen kom vi överrens och jag gick nöjd ifrån butiken med spelet i handen.

Möss och mystik.
Möss och mystik.

So far har jag bara hunnit läsa igenom regelboken men upplägget verkar ganska ballt. Som spelare tar man kontroll över kungens lojala män (och kvinnor) som av någon hemsk anledning förvandlats till möss. Med i kartongen följer en historiebok med en uppsättning kapitel i och varje kapitel i sig utgör en spelsession. Kapitlen hänger ihop som i vilken bok som helst och tanken är att man inför en spelsession har lite stämningsfull högläsning för att komma in i storyn. Själva storyn verkar vara barnvänlig –  spelet är ändå från sju år – men om man som mig har barnasinnet kvar är det säkert inga problem. Dessutom behöver vi ett alternativ till de lite tyngre spelen jag nämnde inledningsvis.

Jag lär återkomma med intryck och åsikter. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *