Matblogga?

För nån vecka sedan när jag slötittade på TV fastnade jag för Pluras matprogram. I det programmet lagade de något så konstigt som knäckebrödspizza. Jag blev inspirerad och bestämde mig för att utsätta familjen för rätten idag, om än i något modifierad form från den som visades på TV. Familjen (eller i alla fall jag och min fru) blev nöjda med tanke på hur enkel den var att veva ihop. Och nu när den här bloggen ändå inte har någon röd tråd tänkte jag delge er receptet.

Saker jag använde:

* En rund kaka knäckebröd (t ex Leksands)
* Tomatpuré
* Pesto
* Tomat
* Rödlök
* Mozarella
* Skinka
* Körsbärstomater
* Basilika

Så här gjorde jag:

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Bred ett tunt lager tomatpuré över knäckebrödet. Se till att det täcker överallt.

3. Skiva nån tomat, skinka och mozarella och fördela över pizzan. Här vevade jag även på lite torkad oregano och några vev på pepparkvarnen, mest för att jag kunde.

4. In med pizzan mitt i ugnen i 10 minuter. Tiden spenderas bäst med att halvera körsbärstomater och skiva rödlök tunt.

5. Fördela körsbärstomaterna och rödlöken på den färdiga pizzan efter tycke och smak. Garnera gärna med lite färsk basilika.

6. Ät – gärna med en öl!

Så här blev resultatet:

En fest för ögat!
En fest för ögat!

Nu tar vi helg mina vänner!

2 reaktioner på ”Matblogga?

  1. Hey! Well det smakar varken pizza eller knäckebröd egentligen, det är lite svårt att beskriva. Men det känns absolut inte som frukost i alla fall. Tomatpurén får knäckebrödet att mjukna lite så det blir nästan som vanligt bröd. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *